Uppnå följsamhet till UDI

Uppnå följsamhet till UDI – Det handlar om mer än att bara ändra etiketten


I detta 60 minuter långa webbinarium presenterar Jay Crowley, Vice President för UDI Solutions and Services vid USDM och Hal Plant från PRISYM ID hur du på bästa sätt kan inkorporera unik produktidentifiering (Unique Device Identification, UDI) i din övergripande strategi för kvalitets-, följsamhets- och riskhantering, för att inte bara uppnå UDI-följsamhet utan också få betydande produktivitetsfördelar.

Fördelar med att följa webbinariet:

  • Förstå UDI-kraven och dina ansvarsområden
  • Lär dig att utnyttja UDI för att minska riskerna och uppnå ny operationell effektivitet
  • Upptäck hur du kan inkorporera UDI i din övergripande strategi för kvalitets-, följsamhets- och riskhantering
  • Få insyn i vilken påverkan UDI har på datahanteringen


SE WEBBINARIET ”ACHIEVING UDI COMPLIANCE” HÄR


Att uppnå följsamhet till FDA UDI handlar inte bara om etiketten. Den är bara en av flera faktorer i den omfattande processen att effektivt hantera data i produktionen. När man ser den stora andel frivilliga återkallelser av medicintekniska produkter som beror på felaktigheter i märkning och förpackning, är det lätt att förstå varför just etiketten hamnar i fokus. Konsekvenserna av produktåterkallelse är betydande. Det slår hårt mot effektivitet, produktivitet, och avkastning, och den potentiella skadan på varumärkets anseende och patientsäkerheten är lika kännbar. Men strävan att leverera säker, korrekt och följsam produktinformation handlar inte bara om etiketten – det handlar om data.

Genom att göra en 360-graders översyn kan organisationer försäkra sig om att de samlar in, lagrar och sprider data på ett säkert, snabbt och exakt sätt. Centraliserad data utgör en robust plattform för ”den enda sanningen” som kan användas för att stödja följsamhet till UDI och få en redovisningskedja, med vars hjälp man kan försäkra sig om att rätt information hamnar på rätt produkt i rätt tid, alltid.